Rubrika | Įdomybės

Ar jūs - piratai?

Paskelbė 2009-11-12 Eimantas Sabaliauskas

Per Lietuvą nuaidėjo nuvilnijo gandas, kad kažkur internete galima rasti nuotrauką su 106 IP adresais, kuriuos LANVA ketina pričiupti už keitimąsi torentais. Nuotrauką galima rasti šiuo adresu http://www.showmycode.com/DSC_1511_lanva.jpg. Pasitikrinkite ir jūs, galbūt jau verta mesti kompiuterį per langą, ir laukti kada policija pasibels į jūsų duris? (Savo IP galite sužinoti šiame puslapyje http://www.whatismyip.com/)

dsc_1511_lanva

Pažiūrėjau ir aš, ir kolegos pažiūrėjo, ir giminės su kaimynas - visų jų IP adresai yra šiame sąraše!! Nusigandau, aplink - vien piratai! Per facebook’ą nuvilnijo pasipiktinimo banga, kai kas puolė skambint savo interneto tiekėjams, kažkas jau ketino atleist prasikaltusį kolegą iš darbo, o gi pasirodo.. Pasirodo, kad šis paveikslėlis užkrovimo metu pagauna jūsų IP adresą ir atvaizduoja jį tarp kitų IP adresų, 4 eilutėje. Rezultatas - stulbinantis viral’as, plintantis el.paštu, socialiniais tinklais, skype..

Ir pagalvoji tada, ar čia šiaip kas papokštavo, ar SONY sugalvojo taip užslėptai savo fotoaparatus pareklamuot.. :)

Panašūs įrašai:

  1. Persikraustėm
  2. Graži PagalbaReklama.lt iniciatyva
  3. Reakcija į besikeičiančią aplinką reklamoje
  4. Socialinė (pilietinė) žiniasklaida įrodo savo pranašumus
  5. Ne viskas pas mus taip blogai!
  6. Muzikos industrijos gelbėtojas?
  7. Suasmeninta paieška Google

Tags | ,

12 Šio įrašo komentarai

  1. Vilija Sako:

    O dabar visiems kitiems reikia pradėti gailėtis, kad šio “bajeriuko” nepakišo po savo domenu :) Nors kaip sakė kolega, kas gi norėtų sietis su LANVA.. :)

  2. Eimantas Sako:

    Tiesa, jei kyla klausimas, kokia šio viralo sąsaja su SONY, tai atsakymas toks, kad tos “nuotraukos” pavadinimas prasideda “DSC_…”. Kiek žinau, kiti gamintojai prieš numeravimą naudoja kitas raides - Canon prieš nuotraukos numerį deda “IMG”, Minolta dėdavo “PICT” ir teip toliau. Jei klystu, pataisykit

  3. zaza Sako:

    To Vilija:

    ar bent supranti kaip tu nusisneki?:)

  4. Rytis Sako:

    Šiaip tai tiems, kurie domisi tokiais dalykais, ši nuotrauka iškart sukels įtarimų. Sąraše nėra nė vieno populiariausių Lietuvos interneto tiekėjų (Teo, Meganet ir kt.) adresų, o keletą jų pa_whois_inus matome, kad daugelis šių adresų iš Balkanų pusiasalio ir kitų egzotiškų šalių.

  5. Vilija Sako:

    To Zaza:

    Turbūt priklauso nuo to, kurią sarkazmo dalį priėmėte rimtai :)

  6. Aismantas Sako:

    78.60.100.197 mano ip yra ten yra mano
    kas man bus XDD

  7. Praeivis Sako:

    SonyEricsson telefonai irgi taip užvadina. Bajeris geras, bet nematau reklamos, tame JPG nėra netgi EXIF informacijos (o gaila :)

  8. Eimantas Sako:

    EXIF ir aš patikrinau :) Jei jame būtų kažkokia informacija, tada įtarimas dėl užslėptos reklamos būtų labai sustiprėjęs. O dabar.. Panašu kad tai buvo tik pokštas

  9. Amariux Sako:

    zmones zmones :D jum wisiem 4 nuo wirsaus eiluteje rodo jusu IP ane? :D ce pokstas pagazdinimui :D

  10. tikrai triukas Sako:

    per proxy rodo kita adresa! APGAULE

  11. Piratai Sako:

    Linksmas pokstas :)

  12. Laurynas Sako:

    Čia vieno pramogų tinklapio administracijos darbas yra :)

1 Šio įrašo Trackback

  1. Blogorama #661 Sako:

    [...] šurmulio sukėlė „106-ių“ piratų sąrašo fragmentas, pasirodęs internete. Tai buvo pokštas, o gal ir sumani „virusinė“ reklama, bet dalį žmonių iš tikrųjų išgąsdino (išsigando, tai nevogs?). Ką gi – jei jau [...]

Palikite atsakymą